Logo Universiteit Utrecht

Verborgen schilderij

Nieuws

Twee nieuwe berichten van onze ambassadeurs

Er zijn twee nieuwe berichten van onze ambassadeurs beschikbaar op onze website.

Prof. dr. Peter Nissen schrijft in zijn bijdrage over het leven en de boodschap van Hubert Duifhuis (†1581), de priester en later de gereformeerde voorganger van de Jacobikerk te Utrecht, die in de roerige periode van de Reformatie zijn gemeente opriep tot religieuze verdraagzaamheid en vrede.

Prof. dr. Koen Goudriaan vergelijkt het overschilderde schilderij met een palimpsest, een herbruikt manuscript, en legt uit hoe het interdisciplinaire onderzoek heeft plaatsgevonden dat de basis vormt voor het aankomende boek Van schilderij naar tekstbord. Verbeelding van de Reformatie van de Jacobikerk.

We hebben inmiddels ruim 22% van ons doelbedrag opgehaald. Hartelijk bedankt voor uw steun! U kunt ons nog verder steunen door ons project te delen op social media, en door ons te volgen op Twitter.