Logo Universiteit Utrecht

Verborgen schilderij

Nieuws

Nieuwe blog post: Waarom zoveel teksten van de apostel Paulus?

Deel vijf van onze blog serie staat online. De titel is Waarom zoveel teksten van de apostel Paulus? De Jacobikerk valt op doordat er relatief veel tekstborden te vinden zijn met teksten uit de brieven die in de zestiende eeuw werden toegeschreven aan de apostel Paulus. Dit grote aantal, en vooral ook de lengte van de gebruikte citaten zijn ongebruikelijk voor vroeg-protestantse kerken. Ook het overschilderde schilderij was één van deze bijzondere tekstborden geworden. Maar waarom eigenlijk? Lees er meer over.

In ander nieuws: de projectpagina van het Universiteitsfonds Utrecht is vernieuwd! Er zijn nu meer opties beschikbaar voor wie anoniem wil schenken, en de projectpagina is bovendien gebruiksvriendelijker geworden. Schenken is nu makkelijker dan ooit!

Wil je ons liever op een andere manier helpen? Deel dit project dan op social media. Namens ons team, hartelijk bedankt!